ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

субота, 26 березня 2016 р.

26.03.2016р. Б. / Глава УГКЦ: «Україні потрібен новий суспільний договір» (+VIDEO)

Ми, як віруючі люди, відчуваємо, що українське суспільство потребує нових правил суспільного, громадянського і політичного життя, нової моделі відносин між людьми. Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Києві під час національного форуму «Трасформація України».

Предстоятель відзначив, що за останніх кілька місяців дедалі голосніше громадські організації починають говорити про необхідність нового суспільного договору в Україні.

«З духовного, релігійного боку, – каже Блаженніший Святослав, – ми потребуємо справді оновленої суспільної моралі, тому Церкви, віруючі люди беруть активну участь у формуванні того, що ми називаємо «новий суспільний договір». Ми, християни, розуміємо, що не може бути оновленої держави, оновленого суспільства без Божого закону. Псалом 118 каже: «Закон Твій, Господи, є світло для стежок моїх».

«Як ми сьогодні шукаємо світла серед таких темних, невтішних подій, які сьогодні відбуваються в Європі чи на Донбасі? Саме Божий закон є те, на чому ми повинні будувати новий суспільний договір України. Тому віруючі люди беруть участь у цій дискусії», – додав духовний лідер греко-католиків.


«Не можна, обороняючи одну заповідь, – порушувати іншу», – Блаженніший Святослав

Роль Церкви сьогодні є надзвичайно важливою. Саме тому нам потрібно робити все можливе, щоб вірні чули її голос в суспільному житті. Про це говорив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час зустрічі зі священиками Київської архиєпархії.

Відповідаючи на запитання духовенства про роль Церкви в суспільному житті, Предстоятель УГКЦ зазначив: «Церква мусить проектувати вічний Божий Закон, щоб він став основою нового типу поведінки і будівництва стосунків між людьми в українській державі. На таку потребу чітко вказали суботні події у Львові».

Глава УГКЦ застеріг, що є велика небезпека того, що розмова про новий суспільний договір, тобто про новий вид поведінки в державі, базуватиметься на абсолютно антихристиянських правилах поведінки.

За словами Блаженнішого Святослава, це може призвести до того, що коли Церква буде твердити: «Ні! Такого типу поведінка є абсолютно не припустима!» - є загроза, що про неї говоритимуть як про противника європейського розвитку суспільства і що вона стоїть на перешкоді розвитку України.

Предстоятель Церкви також зазначив: «Церква хоче добра для кожної людини, але нікого не може примушувати робити певний вибір. Наголошую, що не можна реагувати одним гріхом на інший гріх. Не можна, обороняючи одну заповідь, – порушувати іншу. При цьому також маємо пам’ятати, що немає легких рецептів на вилікування важких гріхів».

Прес-служба Київської архиєпархії 

Немає коментарів:

Дописати коментар