ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середа, 10 серпня 2011 р.

10.08.2011р. Б. / Відвернення від Бога веде до самознищення

кардинал Антоніо
Префект Конгрегації Божественного Культу та Дисципліни Таїнств кардинал Антоніо Каньїзарес застеріг перед небезпекою відвернення від Бога: «Основна проблема Європи є не стільки економіка, скільки відвернення від Бога, яке веде до самознищення».

Під час конференції «Іспанія та теперішнє і майбутнє Європи» кардинал виступив з промовою «Християни в демократії», в якій закликав вірних прагнути подолати «моральний зрив, який переживаємо» і відновити «суспільство, засноване на безумовних етичних основах».
Кардинал наголосив на відповідальності християн і закликав взяти участь в «новій євангелізації», яка на його думку, є «найкращим служінням, яке ми можемо запропонувати для нашого суспільства, щоб змінити і подолати цю кризу».
Сучасна ситуація, сказав кардинал, є «не просто структурною чи економічною кризою, а, швидше, кризою людства, розпадом людства, моральним зривом, який виводить за межі наших кордонів і прагне задоволення за всяку ціну, задоволення заради задоволення, навіть якщо це означає знищення іншого».
«Ситуацію необхідно подолати», - додав ієрарх. Кардинал Каньїзарес виступив на захист ідентичності Європи, основами якої «були грецька філософія, римське право та християнська віра». Європейська ідентичність «невіддільна від гідності людської особистості як основи всього порядку і того, що стосується культури, яка характерна нам», - сказав він.
«Без людської особи жодне суспільство не має майбутнього, без гідності людської особистості немає порядку, який мав би майбутнє» - додав кардинал. Тим не менше, він «повний надії» на майбутнє, і закликає до «оновленого навернення до Ісуса Христа, починаючи від членів Церкви , яке відкриє велике майбутнє для Європи».

Джерело:
КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар