ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 4 жовтня 2018 р.

04.10.2018р. Б. / У Києві відбудеться форум «Відкриті двері УГКЦ», присвячений пам'яті Блаженнішого Любомира (програма+VIDEO)

У неділю, 4 листопада, у Києві в рамках ІІІ Всеукраїнського з’їзду мирян УГКЦ відбудеться форум «Відкриті двері УГКЦ», який присвячений пам'яті Блаженнішого Любомира. Цей захід — ще одна спроба створити майданчик, щоб представити нашу Церкву як живу і діяльну боголюдську установу в суспільстві. Місце проведення: Патріарший собор Воскресіння Христового та Міжнародний виставковий центр.

«Мета форуму — представити УГКЦ з різних сторін, тобто не закриту в храмах (тільки на молитві), а показати передусім Церкву, яка багата на різноманітні мирянські спільноти, організації та інституції, яка працює серед різних категорій людей у суспільстві», — підкреслив о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ.

«Під час форуму проходитиме серія різних панельних дискусій: сучасні методи освіти і виховання, медіа і Церква, соціально-відповідальний бізнес, морально-етичні виклики і небезпеки, які ми спостерігаємо, тощо», — додав він.

Як повідомляють організатори, під час форуму потрібно виконати певні цілі та завдання: представити різного роду спільноти, організації, інституції та установи УГКЦ, створити середовище комунікації для обміну досвідом між учасниками форуму, сформувати каталог “Відкриті двері УГКЦ”, провести панельні дискусії на актуальні теми і виклики, які стоять перед Церквою в сучасному суспільстві, та розробити відповідні звернення.

«Приходь! Сьогодні майбутні зміни творяться разом!» —наприкінці наголосив та закликав до активної участі в заході о. Василь Білаш.

Програма форуму 
«Відкриті двері УГКЦ»

11:00 – Божественна Літургія очолена Патріархом Святославом
13:00 – Обід (фуршет)
Виставки та презентації (стенди, слайди, мультимедійна інформація): інституції та комісії УГКЦ, мирянські рухи та організації УГКЦ, історія УГКЦ, виставка робіт дітей форуму «Святі – очима дітей», презентація молитовника для незрячих із шрифтом Брайля (катехитична комісія УГКЦ), презентація видань УГКЦ (зокрема посібника «Покликані до спільноти»).
14:00 – Відкриття Форуму «Відкриті двері УГКЦ»
14:15 – Свідчення про святість сьогодні: у сім’ї і родині, на парафії і Церкві, на навчанні та роботі, у суспільстві та різних середовищах
Обговорення питань: передавання віри, формації і служіння
15:10 – Флешмоб, презентації, спілкування
16:00 – Панельні дискусії:
  • Формація і апостолят мирян сьогодні (модель КА)
           Модератор – о.Володимир Мальчин
  • Вихованню - Так! : родина, школа, неформальна освіта, Церква і духовний супровід 
           Модератор – с. Христофора Буштин
  • Церква і суспільство: соціальна діяльність УГКЦ, капеланства
           Модератор: п.Григорій Селещук
           Доповідачі: о.Андрій Нагірняк, п.Андрій Васькович
  • Соціально-відповідальний бізнес
            Модератор: п. Зиновій Свереда
            Доповідачі: Руслана Лижичко
  • Сучасні медіа і Церква
            Модератор: о. Ігор Яців
  • Суспільно-політичні і моральні виклики сьогодні
            Модератор: о. Олекса Петрів
17:30 – Проголошення резолюції та дорожньої карти ІІІ З’їзду мирян УГКЦ
17:40 – Молитва на завершення Форуму та закриття ІІІ З’їзду мирян УГКЦ

Зареєструватися на подію можна за посиланням: https://www.facebook.com/events/293448677895005/
На участь у панельних дискусія можна зареєструватися тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLysdqjnxzcjz0ZnFCdOOMgHA2K4wzDWWxDlNTX1wFxJGQZQ/viewform
Інформація для каталогу «Відкриті двері УГКЦ» (для презентацій): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9eZ-TQJRFrh27Wq_A42Csn6EmuxDQ8pe4661yFfnVhzakBQ/viewform


Немає коментарів:

Дописати коментар