ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятниця, 8 лютого 2013 р.

08.02.2013р. Б. / Як Папа ставиться до сучасних молодіжних культур?


«Нові молодіжні культури» обговорюють у Ватикані, у Папській раді з культури. 7 лютого з учасниками пленарного засідання зустрівся Бенедикт XVI і поділитвся своїм баченням сучасної молоді і її проблем.
 
У своїй промові до учасників зустрічі Папа звернув увагу на ряд проблем, з якими зустрічається сучасна молодь. В першу чергу Папа зазначив велику проблему безробіття. «Невпевненість і слабкість, які характеризують багатьох молодих людей, не рідко підштовхують їх до маргінальності,  роблять майже невидимими і відсутніми в історичних та культурних процесах суспільства», - сказав Папа. Крім того, на думку Святішого Отця, емоційна і почуттєва сфери, як наприклад тілесна, під впливом сучасної культури серед молоді знаходять вираження в «театралізації інтимного  та особистого життя», а також в «індивідуалістичній і нарцистичній закритості на своїх власних потребах і інтересах». «Також і релігійний вимір, досвід віри і приналежності до Церкви часто переживаються в егоїстичній і емоційній перспективі», - сказав Бенедикт XVI. 

З іншого боку Папа відзначив і позитивні феномени, що характеризують сучасну молодь: це відкритість на «волонтерську роботу на благо потребуючих; глибока і щира віра, радісне свідоцтво приналежності до Церкви; зусилля в побудові товариств,  здатних поважати свободу і гідність усіх, починаючи з найбільш слабких». 

«Ми знаходимося перед лицем реальності, як ніколи складної, але також і привабливої, яку необхідно зрозуміти, глибоко вивчаючи, і любити з сильним духом співпереживання», - сказав Святіший Отець. Він підкреслив, що молодіжні культури стають «терміновими», в тому сенсі, що «демонструють глибоку потребу, прохання про допомогу або навіть «провокацію», яку не можна ігнорувати або відкидати,  як громадськості так і церковним громадам». «Якщо молодь не буде більше сподіватися і розвиватися, якщо не включить в історичну динаміку свою енергію, життєрадісність, здатність передбачати майбутнє, ми побачимо людство, закрите в самому собі, позбавлене надії і позитивного погляду на завтрашній день», - зазначив Бенедикт XVI. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар